Propojeni krajinou – Svatováclavská potulka

Myšlenka na svatováclavské potulky vznikla z potřeby nabídnout – jako alternativu k běžným turistickým pochodům – možnost tiché, pozorné a soustředěné chůze krajinou. Společně s Okrašlovacím spolkem bychom také chtěli upozornit na méně známé, opomíjené a postupně obnovované cesty Nadějkovska a každý rok na sv. Václava představit některé z nich.

V letošním roce vás můžeme díky projektu spolku Naplaveno ze Stružince a podpoře z programu programu Kul.turista v regionu, který je organizován a spravován organizací České Budějovice – Evropské hlavní město kultury 2028, z.ú. pozvat na cestu, která nabídne nejen vycházku, ale i setkání s uměleckými objekty a akcemi v krajině.


Pojďte s námi být
PROPOJENI KRAJINOU

28. září 2024

V tento den na cestě, která propojí Nadějkov, Větrov, Kaliště a Křenovy dvory uvidíte, uslyšíte a potkáte krajinu jinak. Skrze instalace, drobné performativní akce, texty, setkání
a zvuky nahlídnete na okolí novým způsobem. Do akce se zapojí hudebníci, básníci, sochaři a performeři z blízkého i vzdálenějšího okolí.
Na závěr se setkáme v Čajovně Na stezce s Luďkem Čertíkem – básníkem, hudebníkem, fotografem a jedním z týmu organizátorů Potulné univerzity přírody.

Podrobnosti zveřejníme v září.

Akci pořádají:
Naplaveno
České Budějovice – Evropské hlavní město kultury 2028, z.ú. v programu Kul.turista
Zachovalý kraj, z.s.
Okrašlovací spolek pro Nadějkov a okolí

Projekt Propojeni krajinou podporuje obec Nadějkov.


Chtěli byste si cestu, kterou v září půjdeme, projít sami už dnes? Poznat, jakou krajinou povede, zachytit svoje dojmy obrazem nebo slovem a sdílet je s ostatními?
Na stránce Svatováclavská potulka najdete mapu letošní potulky a popis cesty. Má necelých 10 km a je vhodná pro pěší, ne pro cyklisty ani čtyřkolkáře. S kočárkem ji projedete jen tehdy, pokud je terénní a máte dost sil ho tlačit do kopce po hrbolaté cestě. Hospody po cestě – s výjimkou nadějkovské – nejsou, ale na 28. září občerstvení připravíme.

Pokud se chcete podělit o své zážitky nebo jakkoli pomoci s organizací potulky, ozvěte se, prosím, na kontakt [email protected]


Příspěvek byl publikován v rubrice Cesty a stezky a jeho autorem je Olina. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.