Svatováclavská potulka

Na svátek sv. Václava 28. září 2024 připravujeme cestu severním okolím Nadějkova, kterou bude možné projít samostatně nebo s průvodcem. Pozorní poutníci na cestě potkají obrázky, texty, instalace, umělecké objekty…Rádi bychom potulku nabídlit jako alternativu k hromadným turistickým pochodům a současně upozornili na méně známé cesty Nadějkovska.

Cestu, kterou povede svatováclavská potulka, si ale můžete projít sami už dnes.
Na stránce Svatováclavská potulka najdete odkaz na mapy.cz s trasou letošní potulky (má necelých 10 km) a podrobný popis cesty.


Potěší nás, když budete sdílet své zážitky a pocity. Chcete-li zaznamenat svoje dojmy slovem nebo obrazem, cokoli nám sdělit nebo pomoci s organizací potulky, pište, prosím, na mail [email protected].

Potulku připravujeme se spolkem Naplaveno ze Stružince – je součástí našeho společného projektu Propojeni krajinou, jehož tématem je ochrana a úcta ke krajině. Spolupracujeme také s Okrašlovacím spolkem pro Nadějkov a okolí, jehož zásluhou byly v r. 2014 obnoveny staré cesty: kališťská a přes nadějkovská draha.
Projekt Propojeni krajinou získal podporu programu Kul.turista v regionu, který je organizován a spravován organizací České Budějovice – Evropské hlavní město kultury 2028, z.ú.

Příspěvek byl publikován v rubrice Cesty a stezky a jeho autorem je Olina. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.