Sbírka byla úspěšná!

Ve sbírce na nové tabule naučné stezky Nadějkovsko, kterou jsme vyhlásili za pomoci Nadace VIA na portále Darujme, jsme vybrali 58 922 Kč.

Děkujeme všem, kdo do sbírky přispěli, a máme radost i jejich z milých komentářů. Děkujeme také za propagaci sbírky – Obci Nadějkov, turistické oblasti Toulava, Milevskému klášteru bratří premonstrátů i všem dalším, kdo oslovili své přátele a známé..

Co bude dál?

Truhlář Jindra Částka z Kvasejovic, kterého znáte i jako cestovatele z besed v čajovně Na stezce, vyrobí nové tabule. Protože se vybralo téměř o 20 000 Kč víc, než byla cílová částka, může na ně použít kvalitnější materiál (termoborovici).

Grafička Štěpánka Našincová ze studia Maturus kreslí nové obrázky a pracuje na grafické podobě aktualizovaných textů. Budou doplněny i fotografiemi a QR kódy s odkazy na podrobnější informace.

Nové tabule by při zachování tradičního vzhledu, na který jsou návštěvníci Nadějkovska zvyklí, měly respektovat i doporučení pro tvorbu informačních panelů naučných stezek.

Tabule bychom rádi vyměnili během letošního podzimu, tak, aby v době jarního pochodu po naučné stezce, který obvykle v březnu pořádá Obec Nadějkov za pomoci hasičů, byly už na místě.

V květnu bychom vás rádi pozvali na vycházku za kvetoucími vstavači na louky u Šichovy Vesce a na částečně obnovenou mlýnskou cestu podle Kvašťovského potoka.

Příspěvek byl publikován v rubrice Cesty a stezky a jeho autorem je Olina. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.